GARDEN R(H)ODE

GARDEN R(H)ODE https://www.facebook.com/groups/510105243208539 is rechtstreeks geïnspireerd op het "incredible edible"-model. http://lesincroyablescomestibles.fr/belgique/

(https://incredibleedibles.com/)

Naast het "tuinbouw"-aspect is het de bedoeling een gezellige sfeer te scheppen, de buurt te verfraaien en een gemeenschappelijk goed tot stand te brengen.

Het project staat open voor iedereen die besluit mee te doen, er zijn geen voorafgaande voorwaarden nodig.

De algemene geest van het project ligt in de lijn van de filosofie van Tomorrode « Steden in transitie » https://www.reseautransition.be/

In verschillende wijken van de gemeente verenigen burgers zich om één of meer moestuinen te beheren in de openbare ruimte of in een particuliere ruimte die toegankelijk is voor het publiek.

Ze vormen een GROEP

Elke GROEP zal zich organiseren om de bakken zo goed mogelijk te beheren.

Elke GROEP zal autonoom zijn maar deel uitmaken van GARDEN R(H)ODE (in overeenstemming met dit verdrag).

Voor de communicatie met de GEMEENTE zal alles worden beheerd door de algemeen coördinator die verantwoordelijk is voor alle groepen.

Elke GROEP zal zorgdragen voor het onderhoud van de bak(ken) zodat deze er schoon blijven uitzien, in het bijzonder zal elke GROEP zorgdragen voor:

*het planten van groenten, aromatische planten en eetbare bloemen evenals hun ecologisch onderhoud (geen pesticiden, herbiciden, chemische meststoffen, slakkenverdelgers, zelfs biologische, enz.). Prioriteit wordt gegeven aan planten die veel vruchten geven in plaats van slechts één. "Invasieve" planten moeten worden vermeden (bijv. munt) of hun ontwikkeling moet worden gecontroleerd om te voorkomen dat een tank wordt ingenomen door slechts één plant.

*het verwijderen van lang verwelkte of verdroogde planten en eventuele wilde afzettingen

eventueel het snoeien van bepaalde planten, deze mogen het zicht van de weggebruiker op geen enkele manier belemmeren.

*water geven tijdens een aanhoudende droogte

 

Interresse ?

Download en vul in de "Aanvraagformulier Moestuibakken" pdf hieronder.

Stuur het naar François Defise : francoisdefise@gmail.com

(of Kerkveldweg 52 - 1640 Sint-Genesius-Rode )

Nog vragen : 0476/58 39 74.