Voeding

We willen de overgang naar gezonde voeding vergemakkelijken door bodem, water, lucht en biodiversiteit te regenereren en op die manier het klimaat en een goede gezondheid behouden.

Ons doel is om de terugkeer naar lokaal en biologisch voedsel te bevorderen in respect voor ecosystemen, de boer en de burger / consument.

We zijn van plan toegang te geven tot informatie om onze voedselautonomie (zelfs gedeeltelijk) te herwinnen door bijvoorbeeld te starten met een moestuin, een composthoop of compostvat, een kippenhok, een boomgaard, een bijenkorf etc.

We willen wilde planten herontdekken, en met name die die eetbaar zijn, en anders naar de natuur leren kijken!

Als u meer informatie wil, kan u contact opnemen met:

 

Er bestaan ​​al initiatieven in Sint-Genesius-Rode:

2 Sagals (Solidaire AankoopGroep voor Agrobiologische Landbouw)

- GAS’Hoekhttps://www.gashoek.be/
- Gas’stationhttps://rhodegasstation.wordpress.com/

- MIZOVERT: Nicolas, is dit jaar begonnen met de tuinbouw. Hij biedt 14 groentenpakketten aan voor het moment (vol) en de rest van zijn productie per mail, elke week. Mizovert Niet actief tot augustus 23

- VERDURA : Tuinbouwbedrijf gelegen in het hart van Sint-Genesius-Rode. Wij telen groenten zonder pesticiden en zorgen voor onze bodem en biodiversiteit. Meer info : https://www.facebook.com/Verdura.farm/ of https://openfoodnetwork.be/verdura-farm/shop

Zie ook de lijst van onze lokale producenten online of dowload ze :